DIERENPARK DE ZONNEGLOED
OOSTVLETEREN • Vlakbij een waardevol stukje natuur “De Broeken” in de Westhoek te Vleteren is Dierenpark De Zonnegloed gevestigd temidden van uitgestrekte landerijen. Een sfeervolle hoeve, gerenoveerd tot een educatief kindvriendelijk dierenpark. Je vindt er ruige bizons, speelse stokstaartjes en leuke boerderijdieren. Er zijn nog veel andere dieren zoals otters, pony's, ezels, emoe's, vele soorten knaagdieren, roofvogels, kamelen, wasberen en nog zoveel meer toffe en interessante dieren.

De Zonnegloed is meer dan een dierenpark. Haar populatie aan dieren werd hoofdzakelijk opgebouwd met dieren uit diverse opvangcentra of asielen. Dieren die zwaar verwaarloosd of mishandeld werden, in beslag genomen bij louche dierenparkjes, circussen, handelaren of particulieren vangen we op … voor de rest van hun leven. Het zijn dieren die niet terug kunnen naar de natuur en die helemaal geen toekomst meer hebben. We bieden ze een warme thuis aan voor de rest van hun leven.

Je kan terecht bij Dierenpark De Zonnegloed voor schoolreizen, openluchtklassen, kinderfeestjes, vakantiekampen, dagbezoek en groepsbezoeken.

Tijdens een verblijf in De Zonnegloed beleven de bezoekers de spannendste avonturen en vertellen de dierenverzorgers beesachtig leuke weetjes over alle dieren.
Openingsuren :
1 maart t.e.m. 3 november :
elke dag open van 10.00u - 18.00u

4 november t.e.m. 28 februari :
open op zaterdag, zondag en tijdens de schoolvakanties van 10.00u - 17.00u
Kasteelweg 22
8640 Oostvleteren
breng me hierheen